Od pólu k pólu
obsah
Video: Michael Nozhkin pólu k pólu
Daniel J. Cox, ktorý aktívne spolupracuje s dobre známou medzinárodnej skupiny zachovanie ľadových medveďov, za posledných 25 rokov svojho života strávil cestovaním od pólu k pólu a dokumentovať voľne žijúcich živočíchov a úžasné scenérie. Daniel strávil 25 rokov na opačných koncoch Zeme, fotiť divokú zver a dôsledky zmeny klímy, a to ako na severe a južný pól.
Ponúkame fotografie z expedícií Daniel.
Video: Tajomná múr na dne oceánu. Objav storočia, alebo falošný?
&ldquo-Jeden z mojich obľúbených snímok v poslednom štvrťstoročí, je ten, ktorý zachytáva ženský ľadový medveď len niekoľko milimetrov od objektívu&rdquo-, - povedal Daniel.
&ldquo, moja cesta, začal som sa zo základne v Churchill, Manitoba, Kanada, na špeciálne navrhnutý stroj pre Tundra Tundra Buggy, alebo ako sa tomu hovorí Buggy Ten, kto daroval organizácii Polar Bears International. Teda, s použitím Tundra kočík, bol som schopný držať na môj fotoaparát, cez poklop v spodnej časti vozidla, keď sme sa stretli ženská ľadového medveďa a jej dve mláďatá. Kamera zachytila jej pozornosť, a ona bola zvedavá, začala skúmať šošovku, olizuje ho. Za to, že som mal dvadsať minút čistiť objektív zo slín ľadového medveďa&rdquo-.
Na fotografii: samica ľadového medveďa a jej mláďa chôdza po ľade na pobreží Hudsonovho zálivu, v blízkosti Churchill, Manitoba, Kanada.
Podľa amerického skupiny Centrum pre výskum biodiverzity, s ktorým úzko spolupracoval, Daniel, Topenie morského ľadu na západnom pobreží Hudsonovho zálivu je v súčasnej dobe deje asi tri týždne skôr, než tomu bolo pred tromi desaťročiami. Táto skupina tvrdí, že populácia ľadových medveďov v Hudson Bay, ktorý Daniel pracoval pre väčšinu z jeho života v dospelosti, sa znížil o 22%, v intervale od roku 1987 do roku 2004.
Foto: ľadový medvieďa vylezie na strom v blízkosti Churchill, Manitoba, Kanada.
&ldquo-rozdiel, v prostredí Arktídy, ktoré som pozorované v posledných dvoch desaťročiach, jednoducho neuveriteľné&rdquo-, - povedal 50-ročný Daniel, ktorý žije v mestskom Bozemen, v americkom štáte Montana. &ldquo polárne medvede, aby nakŕmili svoju potrebu cestovať na ľade, začnú sa v mesiaci novembri. V tejto sezóne, v roku 2010, nemali až do 7. decembra. To znamená, že medvede takmer celý mesiac, nemohol jesť normálne. Vedci odhadujú, že populácia ľadových medveďov v západnej časti Hudsonovho zálivu by mohli zmiznúť v priebehu najbližších 30 rokov, alebo aspoň, bude ich počet prudko padajú.
Foto: Koks fotografie tučniakov v Antarktíde.
Potom, čo bola v zmrznutej divočine Južného oceánu, najmenej trikrát, Daniel má hlboké spojenie s posledným púšti na Zemi. &ldquo-Antarktída je veľmi ťažké fotografovať so svojim sofistikovaným dekorom&rdquo-, - Daniel vysvetlil. &ldquo nerovnomernosť jej púšte ako krajiny, sú veľmi krásne, ale najviac príjemné fotografovanie, bol som na ostrove Južná Georgia. To je jedným z desiatok tisíc tučniakov - je to proste úžasné, rovnako ako pozorovať blízkosť obrovského slona&rdquo-.
V foto: Tučniak cisársky hniezdisko vtákov na Atka Bay, Antarktída.
Daniel bol osobne svedkom ohrozenia unikátny voľne žijúcich živočíchov Antarktídy. Centrum pre biodiverzity varoval, že polovica z 19 druhov tučniakov na svete hrozí vyhynutie.
Na fotografii: skupina mrože v pobrežných vodách Baffinovho ostrova, Kanada.
Vyrastá v obyčajnej rodine vo vidieckych štáte Washington na západnom pobreží Ameriky, Daniel s jeho detskej láske k zvieratám. &ldquo-V mladosti som strávil veľa hodín lov a rybolov, sa teší príroda of Washington a Minnesote so svojím otcom&rdquo-, - Daniel vysvetlil. &ldquo-Vidieť všetky tieto krásy prírody, mal som túžbu ju chrániť a ja som už zaoberá lovom. Ale to neznamená, že by som nepodporoval v rodinnej tradícii a riadne školenie lovci a turistov&rdquo-.
Foto: Ľadový medveď chôdzi na ľade pri západe slnka na Hudson Bay, Churchill, Manitoba, Kanada.
Daniel bol požiadaný, aby sa stal členom Polar Bears Medzinárodnej poradnej rady v roku 2004. &ldquo-Jedná sa o jedinečnú príležitosť pre mňa, pretože som použiť svoje skúsenosti na uloženie tohto druhu, s odkazom na verejnosti prostredníctvom svojej práce&rdquo-, - povedal. &ldquo-Musíme konať v tejto veci a čas je podstatou tu. Naša spoločnosť, závislá na fosílnych palivách, by malo nájsť iné alternatívne palivá, samozrejme, držať ľudstvu. Dúfam, že moja práca s PBI prostredníctvom mojich obrazov pomôže ľuďom pochopiť, že musíme šetriť&rdquo-.
Dospelý Tučniak cisársky medzi mŕtvymi mláďatami na ľadovce v Antarktíde Larsen Reeser.
Tučniakov v truchlil nad smrťou svojej mladej, Antarktídy.
Video: Stena a ďalšie predmety na dne oceánu
Boj medzi dvoma ľadových medveďov v Churchill, Manitoba, Kanada.
Adélie, skákanie do ľadovej vody, Antarktického polostrova.
Rookery Emperor tučniaky otvorom v bloku ľadu v atka Bay, Antarktídy.
Sova snežná v lete na Barrow na Aljaške.
Daniel Cox predstavuje s tuleňov na ostrove Magdalen, Quebec, Kanada.
Cox predstavuje pre fotografiu v roku 1999 v Barrow na Aljaške.
- Scottish expert strávil 45 minút v blízkosti severného polárneho dravca
- Záchranárskym pomenovaný kočík bol otrávený doghanterami
- Beagle psy prežili plynovú komoru
- Neznámy tvor zmätený obyvatelia britského mesta Bristol
- Bordiga jazdecký (jazda na stravovanie): nové extrémny šport
- Južné pol
- Ľadový medveď urobil rekordné 9-dňové plávanie
- Tvárou v tvár s najnebezpečnejšími zvieratami
- Beriem obraz Nessie kapitána vystavený sám
- Počas migrácie Monarchovia navigovať pomocou magnetických polí
- Ľadovce v Nórsku: Špicbergy (Svalbard)
- Ústup ľadovcov, snáď spôsobil evolučnej explózie
- Taymlaps video: "pokojné miesto"
- History, vizualizované životom z najdôležitejších ľudí v našej civilizácie
- Pantanal (port. Pantano)
- Táto dievčina sa nebojí vlka
- Cartoon: Funny medvedíky
- Po polstoročí zákazu bude zháňať ľadových medveďov.
- Školák z Británie stal najmladším dobyvateľ južného pólu
- Makro koraly od Daniela stoupin
- Google Street View panoramatické zábery pridanej ľadový medveď hlavné mesto